TRÄDGÅRDSSKÖTSEL

Få trädgården i toppskick!

Vi erbjuder omsorgsfull skötsel av hög kvalitet.

Boka våra duktiga trädgårdsarbetare som får ordning på er tomt. Vi har med oss alla maskiner och redskap som behövs och vi tar med oss avfallet.

Trädgårdsarbete

Låt oss ta hand om både skötsel och underhåll av era utemiljöer för ert hus, fastighet eller bostadsrättförening. Vi erbjuder löpande skötsel och skapar en bättre atmosfär för besökare och boende. På Fresh Home har vi de specialkunskaper som krävs för att ni lugnt kan lämna er trädgård i våra gröna händer. Under våren och sommaren klipper vi gräset,trimmar häckar och fixar rabatter regelbundet, fram mot hösten tar vi hand om era löv och på vintern skottar vi snö och ser vi till att man kan ta sig fram säkert.

Utvidgningen av RUT

Glöm inte skattereduktion för hushållsnära tjänster! Från den 1 februari 2016 gäller nya regler 50% avdrag på din faktura.

Här följer flera bra tips som hjälper nybörjare att lyckas i trädgården

Det är svårt att förena alla önskningar. Så begränsa dig, åtminstone till att börja med. Det tar lite tid att skapa ett egen paradis. Innan du sätter igång bör du fundera på vad du skulle vilja få plats med i din trädgård, till exempel trädgårdsmöbler, utrymme för lek och bus eller blomsterrabatter.

Om du precis har skaffat ett hus eller en lägenhet med trädgård eller andra odlingsmöjligheter gör du klokt i att ta det lite lugnt den första odlingssäsongen. I den svarta jorden gömmer sig eventuellt den förra ägarens trädgårdsdrömmar. Många växter är fleråriga och återkommer år efter år. Vissa delar av trädgården kanske måste grävas upp och få ny näring.

Här gäller det att skapa en balans mellan tid, kunskap och pengar. Enligt många trädgårdsentusiaster ligger charmen i att klara de flesta arbetsuppgifter på egen hand. Andra anlitar proffs, som trädgårdsdesigner eller trädgårdsanläggare. Men helt ensam är man sällan. Du kan alltid be en granne om hjälp

Det kan finnas många olika odlingszoner i ett och samma land. En bra början är att fråga den lokala trädgårdsbutiken eller plantskolan om råd. De vet allt om vegetation, klimat och jordmån. Att köpa plantor lite på måfå utan att först ta reda på mer kan visa sig bli ett dyrt äventyr.

Det finns tre enkla saker att tänka på när man planterar en blomsterrabatt, nämligen höjd, tid och färg. Försök välja växter med överlappande blomning, för att på så sätt skapa en rabatt som blommar längre. Kombinera färger som passar bra ihop. Se till att höga växter inte står i vägen för lägre växter.

Naturligtvis kan du åka till en stormarknad och köpa billiga redskap, blommor och växter. Men växter trivs inte i dålig näringsfattig jord. Verktyg ska hålla längre än en enda säsong. Vi rekommenderar därför att du istället köper redskap och material av hög kvalitet! Köp färre och dyrare saker som håller mycket längre.

LÄMNA DIN INTRESSEANMÄLAN


om du planerar trädgårdsskötsel

Tänk på att under vissa tider har vår trädgårdspersonal mycket att göra, det kan därför vara bra att planera lite i förväg om du vet med dig att du exempelvis vill ha altan och trädgård fixad inför studentskiva, kräftskiva eller någon annat speciellt tillfälle.

Fresh Home startades 2007 och har sedan dess hjälpt hundratals kunder i Storstockholm med hemstädning. Idag är vi ett effektivt team med kvalificerad och utbildad städpersonal som sätter kunden i centrum.


Kundservice

08-120 595 05
info@freshhome.se

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag 8:00 – 16:00